FB IG

#nestougaia

Image Alt

Αμπελώνας

ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Terroir

Η ορεινή μορφολογία της Κοιλάδας, με τις απόκρημνες πλαγιές και τα παρθένα δάση, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο Τerroir, ιδανικό για την ποιοτική ανάπτυξη της αμπέλου. Ο ιδιόκτητος αμπελώνας βρίσκεται σε υψόμετρο 200-220μ., καταλαμβάνοντας σήμερα μια έκταση 35 περίπου στρεμμάτων.

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ & ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ

Λευκές και Ερυθρές Ποικιλίες σε Μεσογειακό κλίμα

Φιλοξενούνται οι ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο και Ροδίτης Αλεπού, καθώς και οι δημοφιλείς διεθνώς Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon και Syrah. Προσφάτως καλλιεργήθηκαν νέες εκλεκτές ποικιλίες, όπως αυτή της Gewürztraminer, με σκοπό να εμπλουτίσουν μεσοπρόθεσμα την παλέτα των παραγόμενων οίνων.

Έχοντας μεσογειακό κλίμα, η περιοχή υποδέχεται ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. Η αξιοσημείωτη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας, υποβοηθά ευεργετικά στην αργή ωρίμανση των σταφυλιών, προσδίδοντας εξαιρετικές εσοδείες.
Ο σεβασμός στον άνθρωπο, όπως και η προστασία της τοπικής χλωρίδας και πανίδας αποτελούν θεμέλιο λίθο της εταιρικής φιλοσοφίας.

Γεωγραφία

Στις απόκρημνες πλαγιές της Κοιλάδας, μια ανάσα από τον ποταμό Νέστο. Γεωγραφική πολυπλοκότητα με ευεργετική επίδραση στην ποιότητα των παραγόμενων οίνων.

s
Κλίμα

Το σύνθετο μικροκλίμα δημιουργεί ένα ιδιαίτερο Τerroir, με πλούσιες-ηλιόλουστες μέρες και δροσερές νύχτες μέσω των υγρών ρευμάτων αέρα του ποταμού.

s
Έδαφος

Ελαφρώς επικλινές ανάγλυφο, κυρίως ασβεστολιθικό με κατά τόπους πηλώδεις και αργιλικές επιστρώσεις. Συντελείται ικανοποιητική αποστράγγιση και αερισμός στον αμπελώνα.

s
Ποικιλίες

Τόσο οι γηγενείς όσο και οι κοσμοπολίτικες ποικιλίες αναδεικνύουν όλη την δυναμική τους, μέσω της σύγχρονης καλλιέργειας και πιστοποιημένης εσοδείας.

s
Οινογνωσία

Οίνοι με δομή και βάθος. Κυριαρχεί το φρουτώδες και ανθικό στοιχείο ενώ ταυτόχρονα διακρίνονται για την κομψότητα τους.

s
Οινοποίηση

Μέσω της σύγχρονης οινοποίησης, οι οίνοι της σειράς “ΝΕΣΤΟΥ ΓΑΙΑ” διαθέτουν όλα τα δυνατά σημεία της χρονιάς τους, σε μια ακολουθία από εξαίρετα blends.